KookJij

Recept voor Coquilles met in Varkensvet Gesmoorde Snijbiet

Als er geen snijbiet voorhanden is, dan gaat het ook prima met wilde spinazie.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Doe de bacon in de grote pan en zet die op hoog vuur en laat de spekjes uitbakken, gedurende een kleine 5 minuten.
  2. Verwijder de spekjes  en zet die even apart op een bordje aan de kant en haal het te veel aan spekvet weg. Er moeten slechts 2 eetlepels vet in de pan achterblijven.
  3. Doe de uien in de pan en fruit die aan tot ze glazig zijn geworden.
  4. Doe dan de knoflook in de pan er bij en de blokjes tomaat en laat die een paar minuten meefruiten.DE spekjes gaan ook weer terug in de pan.
  5. De snijbiet is intussen  klein gesneden (de stelen apart in 2 cm lane stukken en de bladeren in strips van 2 cm)
  6. De snijbiet-stelen gaan in de pan en al roerend worden die 5 minuten meegebakken. Dan gaan de bladeren er in en die worden ook nog eens 5 minuten meegebakken.
  7. Breng op smaak met zout en peper, haal van het vuur af en houd warm.
  8. In een anti-aanbak koekenpan wordt de olijfolie zinderend heet gemaakt en vervolgens worden de coquilles in de hete olie geplaatst. Laat 3 minuten bakken en keer ze dan om. Doe dan ook de roomboter er bij en bak nog eens 3 minuten.
  9. Verdeel de snijbiet over de borden leg daarna de coquilles er op.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij past een aromatische droge witte wijn : Riesling, Gewurztraminer bv.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lies  Melein

Lies Melein zegt:
Misschien een hele domme vraag maar wat doe ik met de bacon en de uien? ik denk onder de coquilles leggen.