KookJij

Confituur voor de liefhebbers

Weer een aantal potjes confituur om de herfstperiode door te komen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur voor de liefhebbers te bereiden

  1. Ananas in kleine blokjes snijden. Aardbeien zijn in vier verdeeld komen uit de vriezer (eigen teelt) rode bessen komen evenzeer uit de vriezer (eigen teelt). Hou een beetje fruit aan de kant. Het fruit samen met de suiker in een grote ketel breng aan de kook regelmatig roeren en afschuimen. Laat dit +/- 50 min koken en voeg de rest van het fruit toe. Als de gewenste dikte van de confituur is bereikt deze verdelen in potjes en deksel erop schroeven. Laat afkoelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Valt wel mee hoor appelsien schillen en gewoon tss de vliesjes snijden en je hebt heerlijke partjes ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Da's wel even een klusje, maar ja, het hoeft ook niet zo heel snel klaar te zijn. Als het maar lekker is;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Yep ik haal de vliesjes er van af ;-) denk dat ze een bittere smaak geven aan de confituur.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk met appelsien, nog niet eerder gemaakt, dus het proberen waard! Haal jij de vliesjes van de partjes af, of is dat niet nodig?
Volgend jaar ga ik ook maar eens wat fruit invriezen, we hadden dit jaar zo'n goede oogst! :-)