KookJij

Recept voor Confituur: rood is rood de kleur van je lippen

Vandaag nog maar eens confituur gemaakt, even de diepvries induiken en kijken welk fruit we nog hebben.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Fruit is diepgevroren, rabarber en perziken waren in kleine stukjes gesneden. Laat eerst het fruit ontdooien deze in een grote ketel samen met de suiker. Breng aan de kook zet het vuur lager maar moet wel op het kookpunt blijven. Schuim regelmatig af en regelmatig roeren. Eens de gewenste dikte bereikt na +/- 60 min de confituur in potjes verdelen deksel erop en laten afkoelen. 

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zal mijn best doen ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Zonder eerst te proeven? Gewaagd:-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Verstop maar een potje voor mij ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Morgen ben jij als eerste het proefkonijn ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Denk het niet dat we daar een paar maand mee gaan toe komen, tenzij hij niet lekker is natuurlijk;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hier was nog een potje confituur in gebruik tijd voor de volgende pers ;-) gelukkig een deel van fruit opgeslagen in diepvriezer. We kunnen er weer een paar maandjes tegen. En te denken dat de rabarber al begint uit te komen, gaat een vroege oogst worden als het weer het toelaat :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Binnenkort moet ik ook weer aan de gang, het begint al uit te dunnen bij ons ;-)
Dit lijkt me ook weer een heerlijke combi, Hildeke ;-)