KookJij

Confituur met verse munt, aardbeien en rabarber

Een heerlijk confituur met verse munt, aardbeien en rabarber recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: ... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur met verse munt, aardbeien en rabarber te bereiden

De vruchten komen uit de diepvries dus eerst laten ontdooien. Deze zijn zeer fijn gesneden.
Doe de ontdooide vruchten in een grote ketel en voeg er de suiker toe evenzeer de zeer fijn gesneden munt, laat koken en regelmatig afschuimen. Als de gewenste dikte van confituur is bereikt deze in bokalen doen deksel erop en laten afkoelen.





Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Een aanrader deze confituur heeft een zeer frisse smaak. De tijd van het koken van de confituur kan schommelen. Je moet ongeveer een 40 tot 60 min laten koken.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Eric, na het koken proef je inderdaad de munt nog, het geeft een zeer frisse smaak aan de confituur. Groetjes Hilde
eric

eric zegt:
Proef je na het koken nog wat van de munt?
mgv eric
mia7

mia7 zegt:
Klopt Derbyke,ook lekker in een gebaksschuitje,met op de bodem vanille pudding ,kruimels cake ,confituur een toef slagroom en daarop een aardbei.Heeeeeeeerlijk !!:p
Groetjes aan jullie 3 :)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo mia7 waarom niet , dus niet alleen confituur voor op de boterham ... groetjes van ons 3 :);):p
mia7

mia7 zegt:
Is heel erg lekker door de yoghurt of warme vla:p