KookJij

Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet

Een heerlijk chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet te bereiden

Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en de helft van de suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop de massa stevig op. Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten.

Bereid de sorbet: verwarm de rest van de suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt. Laat afkoelen. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Meng er tenslotte de kaas onder. Laat een half uur draaien in een sorbetiere.

Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao. Kook tot een homogene massa. Druk de saus door een zeef. Voeg na afkoeling Grand Marnier toe. Roer flink. Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon op het bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

harleygirl64

harleygirl64 zegt:
Dit recept lijkt me erg lekker wil het dan ook gaan maken maar ik vond alleen de kaas een beetje vreemd moet het soms roomkaas zijn ????
Piet

Piet zegt:
Echt super lekkere chocoladetaart en de de sinaasappelsorbet was ook erg lekker.Mijn complimenten voor Charlotte!