KookJij

Recept voor Chocolade-notenkoek lucullus

Een heerlijk chocolade-notenkoek lucullus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: "Bak met plezier, nr. 7" van Oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Springvorm invetten en bekleden met bakpapier. Amandelen, paranoten, kokos, (evt. gember) en rozijnen door elkaar mengen. Maïzena, zout, cacaopoeder en kaneel erboven zeven en alle ingrediënten met elkaar vermengen. Chocolade, honing, jam en boter in een pannetje op laag vuur al roerend verwarmen tot de chocolade is gesmolten. Chocolademengsel door noten-maïzenamengsel mengen en roeren tot een glad deeg ontstaat.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180°C. Deeg in de vorm scheppen, goed aandrukken en op de onderste richel van de oven bakken. Gebak in de vorm afkoelen en dan op taartrooster storten. Voor het glazuur de chocolade samen met de boter smelten en gladroeren. Het gebak ermee bestrijken. Met een vork wat figuurtjes in de nog zachte chocolade maken (zie foto) (of een zakje chocoladeglazuur van Baukje gebruiken en hetzelfde doen)
Serveertips
Lekker met een dot slagroom, maar ik vind het zo al lekker. (Niet te grote stukken snijden, want de taart is redelijk machtig)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zowel jij als Marijke hebben netjes de bronvermelding weergegeven, t.w.: "Bak met plezier, nr. 7" van Oetker
Vriendelijke groet,
Anna
KookJij.
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Dit is een kopie van mijn recept van Smulweb. Kom ik toevallig tegen omdat ik vergeten ben de baktijd in te vullen. Dit is dus precies overgenomen van mijn pagina, want ook hier staat de baktijd er niet bij.
Met vriendelijke groet, Petra Wiggers



marja

marja zegt:
Dank je: ik ga het proberen. De bereidingstijd is namelijk meestal inclusief de voorbereiding vandaar dat ik een beetje in verwarring raakte.
Vriendelijke Groeten
Anna

Anna zegt:
Ik denk zelf zo'n 50 a 60 minuten. Even controleren met een satéprikker, als die er droog uitkomt, is hij gaar.
Succes!
Groetjes,
Anna
KookJij.
marja

marja zegt:
Lijkt me lekker, maar hoelang moet hij in de oven?