KookJij

Chipolata : Boerenkost apart gepresenteerd

Een heerlijk chipolata : boerenkost apart gepresenteerd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chipolata : Boerenkost apart gepresenteerd te bereiden

Bak de chipolata's aan weerszijden gaar.
Aardappelen koken, afgieten en pureren. Mengen met het eitje, een beetje boter en kruiden met peper, zout , nootmuskaat en een beetje gehakte peterselie.
Wortelen en de sjalotten grof snijden. Deze opstoven in een beetje boter en kruiden met peper, gehakte peterselie, tijm, peper en de suiker.
Komkommer in schijven snijden.
Neem een vuurvaste schotel deze invetten met boter.
Uitsteekvormen evenzeer invetten vullen met een laagje puree vervolgens de komkommer een laagje wortelen en nogmaals puree als laatste de overschot van de wortel. Bestrooi met de gemengde chapelure en een beetje boter.
Zet deze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 min.
Chipolata op bord, de puree met groenten erboven op " voorzichtig uit de uitsteekvorm verwijderen ".
Werk af met peterselie, balsamico en peper.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo wouros , tof gereageerd , maar ja ... zo'n reactie moeten we ook kunnen verdragen en zeker beleefd blijven ;)
Dank je voor het fijne complimentje .Groetjes van ons 3 :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Liske ,infeite heb je gelijk maar ik vind het zo saai altijd de zelfde namen te geven aan bepaalde gerechten .Zou zeggen geef een seintje ik zoek het voor jou op ofwel nog een optie ,opslaan bij je favorieten .Nogmaals bedankt voor je complimentje . Groetjes van ons 3 :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo allemaal , bedankt voor jullie reactie en complimentjes .Dus blijkbaar is chipolata toch gekend in Nederland .Belgische groetjes van ons 3 :);):p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Wellicht heeft de poelier
wél chipolata worstjes,maar dan van kippengehakt gemaakt.De andere varianten genoemd door WOUROS ken ik wel:D
Liske

Liske zegt:
Derbyke ik geniet ook vaak van je recepten. Maar ik vind het soms jammer dat ik bepaalde recepten naderhand niet meer terug kan vinden als ik ernaar op zoek ben, omdat je het een vreemde naam geeft, bijvoorbeeld 'Boerenkost apart gepresenteerd', Men weet dan niet meer dat het om chipolata's gaat.
wouros

wouros zegt:
Ratjetoe: wat een onvriendelijke reactie. Chipolataworstjes zijn o.a.bij AH te krijgen in de variatie:lam,rund of varken. Als je toch gebruik maakt van internet Google dan eerst iets als het niet duidelijk is i.p.v. zure reacties te geven.
Derbyke ik geniet altijd van je recepten en mooie foto's: chapeau!
assy54

assy54 zegt:
Chipolata is in in Nederland ook bekend maar niet zozeer in kipvorm maar in runder- of varkensvariant. Ik koop ze vaak om een "Engels" ontbijtje mee te maken :p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Ratjetoe , ook een goede morgen blijkbaar is het toch een Nederlandse - Belgische site volgens mij toch iedereen welkom . Chipolata is niet gewoon een kippefilet maar een klein worstje opgerold gemaakt van kippen gehakt .Zal het voor jou speciaal bij opmerking noteren .Vriendelijk Belgische groeten van ons 3 :);):p
Ratjetoe

Ratjetoe zegt:
What the hell is chipolata? Zeg dan gewoon kipfilet, en maak er anders een belgische site van. Dit is toch NL/B? werk daar dan ook naar toe, en maak er niet expres een belgische site van!