Recept
« Terug naar recepten
					
						Chinese kippensoep
						PT150M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Chinese kippensoep
Een heerlijk chinese kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 150 min
								
								
									Personen:
									n.v.t. personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Chinese kippensoep te bereiden
Trek van de kip, samen met de gewassen en gesneden prei, wortelen, ui, knoflook, kippenbouillontabletten, foelie en laurier een kippenboillon op de gebruikelijke manier.
Passeer de soep door een neteldoek en kook in tot gewenste hoeveelheid.
Snij de gepocheerde kipfilet in zeer kleine blokjes.
Fruit de gesneden ui en prei in een weinig arachide-olie tot ze glazig zijn (niet bruin!).
Voeg een snufje kerrie toe en roer er de blokjes kip onder en laat gedurende 2 min. op een zacht vuur even smoren., samen met enkele lepels bouillon.
Overgiet de gewassen taugé met kokend water en laat uitlekken.
Voeg sherry en ketjap bij de bouillon en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gesmoorde ui, prei, kipblokjes en taugé bij de bouillon en serveer uit in voorverwarmde soepkoppen.
Geef hierbij stokbrood.
									Passeer de soep door een neteldoek en kook in tot gewenste hoeveelheid.
Snij de gepocheerde kipfilet in zeer kleine blokjes.
Fruit de gesneden ui en prei in een weinig arachide-olie tot ze glazig zijn (niet bruin!).
Voeg een snufje kerrie toe en roer er de blokjes kip onder en laat gedurende 2 min. op een zacht vuur even smoren., samen met enkele lepels bouillon.
Overgiet de gewassen taugé met kokend water en laat uitlekken.
Voeg sherry en ketjap bij de bouillon en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gesmoorde ui, prei, kipblokjes en taugé bij de bouillon en serveer uit in voorverwarmde soepkoppen.
Geef hierbij stokbrood.
                    