KookJij

Chimay bier-kaaskroketten

Een heerlijk chimay bier-kaaskroketten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chimay bier-kaaskroketten te bereiden

Maak een witte saus van de bloem, de boter, de melk en de Tripel Chimay. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer er nu de eierdooiers onder samen met de kaas, laat nu niet meer koken.
Stort de saus in een met bloem bestrooid recipiënt en laat afkoelen. Plaats 12u in koeling (een nacht).
Snij de massa in gelijke stukken of steek ze uit met een ring.
Wentel ze eerst door de bloem, daarna in het losgeklopt en met peper en zout gekruide eiwit en uiteindelijk door het paneermeel. Laat even rusten.
Bak de kaaskroketten goudgeel in frituurvet (voorverwarmd op 180°C - ossenwit).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Peter:
Je kan hier ongeveer 20-24 kroketten uithalen.
Het aantal personen is aangepast in het recept, hiervoor bedankt. succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers
peter

peter zegt:
voor hoeveel kaaskroketten is dit recept