KookJij

Carpaccio van Ganda ham met gegrilde asperges.

Een heerlijk carpaccio van ganda ham met gegrilde asperges. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van Ganda ham met gegrilde asperges. te bereiden

Bereiding:

Schil de asperges zorgvuldig en zet ze op met koud water, en breng aan de kook.
Als de asperges koken, vuur uitzetten en gedurende 15 min. in het kookvocht bewaren.
Asperges met wat olijfolie bestrijken en in de grillpan op hoge temperatuur roosteren.
Peper en zout de gegrilde asperges en snijd in mooie stukken en bewaar lauwwarm.
Maak een dressing:Meng 6 eetlepels olijfolie met 1 1/2 lepels balsamico-azijn en maak op smaak met poedersuiker en peper en zout.
Vermeng de gesneden ijsbergsla met de dressing.
Snijd de tomaatjes in stukjes, snijd de basilicum julienne, bewaar wat mooie blaadjes basilicum voor de garnering.

Presentatie:

Begiet een diep bord met een dun laagje mooie olijfolie.
Leg in het midden een bergje ijsbergsla
Leg hierover de plakken Ganda ham zodat de olie bedekt is.
Leg in het midden de gegrilde asperges en besprenkel met wat balsamico azijn.
Bestrooi met het tomaatje, kaas en de balsamico.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst