KookJij

Captain's Dinner (Aangeklede Capucijners)

Een heerlijk captain's dinner (aangeklede capucijners) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Captain's Dinner (Aangeklede Capucijners) te bereiden

1).Warm de capucijners in eigen vocht en houd warm.
2).Bak het spek uit tot kaantjes en laat het spekvet in de braadpan zitten.
3).Bak de uien en knoflook in het spekvet, todat de uien bruin gaan worden.
4).Doe dan hierbij de capucijners die eerst in een vergiet zijn uitgelekt en warm goed door. Warm houden
5).Bak de speklapjes gaar in de rijstolie. Zet de speklapjes apart en houd warm en bak de saucijsjes gaar in het vet van de speklapjes.
OPTIE:De speklapjes eerst 1 uur marineren in een mengsel van 1 theelepel paprikapoeder,1 theelepel kerriepoeder,1 theelepel knoflookpoeder,1 theelepel vers gemalen peper,1 theelepel zout in 3 eetlepels zoete ketjap.
6).Verwarm de plakken pekelvlees in de runderfond.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:
Doe op een bord een schep capucijners gebakken in uien en leg daar op een speklapje,een plak pekelvlees en een saucijsje.
Geef hierbij de kaantjes,de gebakken appel, gefruite droge uitjes, mosterd,zilveruitjes, Piccalilly, Amsterdamsche Uien,
tomaten en wat rauwe gesnipperde uien.
Lepel hier over een lepel vet (waarin de saucijsjes zijn
gebakken) en eventueel als optie een lepeltje keukensiroop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke

ineke zegt:
jan, uit blik kan ook maar wij zijn gek op die velderwten.
Kom de gij van het heike. Nou kinderen komen dus wel uit BOZ die zijn zowaar nog fanatieker.
groetjes ineke
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Bergen op Zoom,29112010,
Ineke,Ik heb mij laten vertellen dat de nep-krabben de fanatieksten zijn,roomser dan de paus dus.Eens een bergenaar,altijd een bergenaar (zoiets zeggen ze ook in 't Heike,geloof ik).
Waarom niet gewoon capucijners uit blik?:?
Gr.van JAvdH
ineke

ineke zegt:
Kom hier wel veel krabben tegen. Ben ook een nepper maar wel in hart en nieren.
Ik gebruik altijd velderwten,van Hak deze zijn erg jong en heerlijk sappig. Ik kan ze alleen niet altijd overal in grote potten krijgen. Die heb ik wel nodig want als de kinderen met aanhang lucht krijgen dat we dit eten zijn we met z'n zessen kleine potjes is dan niet meer betaalbaar.
Groetjes ineke
ger2

ger2 zegt:
Niets verkeerd mee Jan, beter een import krab dan helemaal geen:-)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
BoZ,20101128,
Hallo Ger 2:Ja,BoZ = Bergen op Zoom.Maar ik ben import van 30 jaar geleden.
Beste Jan en Truus:Keukenstroop is de gewone stroop die je op je brood doet,waarmee je pannekoeken opleukt enz.
Met vr.gr.
JAvdH
ger2

ger2 zegt:
deuxchapeaux,
Als BoZ Bergen op Zoom betekent hebben we dezelfde roots.
jan en truus

jan en truus zegt:
Wat bedoel je met keukensiroop?
ger2

ger2 zegt:
Dit noemden we bij de marine Zeeuwse rijsttafel, die we zelfs in Nieuw Guinea te eten kregen, maar dan iets minder aangekleed en met rijst en sambal er bij. Heerlijk, zelfs toen.
joanna

joanna zegt:
Maria, dat is dus de variatie, die hoeven niet. Bij dit gerecht is het zo leuk, alles mag, niets moet. Je kunt het vergelijken met de alom bekende rijsttafel.
maria11

maria11 zegt:
:(:?

Ik kan de appels nergens terugvinden ???
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
BoZ,27-11-2010,
Joanna,Zoals je al zelf zegt:"Mijn variatie".Er zijn er vele.Het enige dat MOET is capucijners,spek,spekvet,uien en iets zuurs.Voor de rest is het eigen creativiteit.
joanna

joanna zegt:
Ha, eindelijk iemand, die dit gerecht kent! Alleen is mijn variatie makkelijker. N.l. veel capucijners, verschillende zuurwaren, uitgebakken spekjes (vet en gerookt),gebakken uitjes uit de pot, eieren gekookt/gekraakt en laten liggen in ketjap/citroenmengsel. Dan pellen en door de helft snijden. :D