KookJij

Canard à l'Orange op Chinese Wijze

Het is moeilijk aan te geven wat beter smaakt, het Chinese recept of het Franse recept. Mijn voorkeur gaat uiteindelijk toch naar het Chinese recept.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Canard à l'Orange op Chinese Wijze te bereiden

  1. Doe kleingemaakte kip in een kom en doe daar bij de ketjap manis en de droge sherry en werk dat goed om, zodat alle kip gemarineerd wordt en zet apart.
  2. Meng in een kom de sinaasappelsap en de maizena en roer dat goed door elkaar, zodat de maizena "opgelost" is in het sap.
  3. In een grote pan met dikke bodem de rijst-olie verhitten en daarin de knoflook, de lombok en de zeste aanfruiten gedurende 1/2 - 1 minuut.
  4. Voeg toe de zoutarme soja, de rijst-azijn, de Shaoxing wijn en de bruine basterdsuiker en roer tot de suiker volledig is opgelost.
  5. Roer het sinaasappelsap-mengsel nog eens goed door en giet die al roerend langzaam in de grote pan. Breng dat langzaam aan de kook, zet dan het vuur laag en laat nog een paar minuten sudderen. Haal de pan dan van het vuur.en zet even weg.
  6. Verhit de frituur-olie in de frituurpan tot 180 - 185 graden Celsius.
  7. Ondertussen de marinade van de kip weggieten en de kip vluchtig drogen in wat keukenpapier.
  8. Dan de kip door de maizena rollen en er voor zorgen dat alle stukjes bedekt zijn.
  9. De stukjes kip in batches fritueren in de inmiddels op temperatuur gekomen frituur-olie.
  10. De gefrituurde kip laten uitlekken op keukenpapier.
  11. Zet de pan met de sinaasappelsaus weer op het vuur en doe de uitgelekte gefrituurde blokjes in de saus en warm even door.
  12. Geef er witte rijst bij en versier met sliertjes lombok en lente-ui.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er een niet te droge witte wijn bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst