KookJij

Caesarsaladesoep

Een heerlijk caesarsaladesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Caesarsaladesoep te bereiden

Verhit de grillpan. Verwijder de korsten van het brood en snijd elke snee in 2 brede repen. Smeer het brood aan beide kanten in met 1-2 eetlepels olie en rooster het in de grillpan goudbruin en krokant. Halveer een teen knoflook en wrijf met het snijvlak het brood in. Hak de andere teen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een (soep)pan en bak de ansjovisfilets met de fijngehakte knoflook op laag vuur, tot de ansjovisfilets zijn opgelost. Voeg de sla toe, bak 30 seconden mee en schenk het gevogeltefond en 400 ml water erbij. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 1-2 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met versgemalen peper. Meng de eidooiers met de slagroom. Neem de pan van het vuur en roer het ei-roommengsel door de hete soep. Schenk de soep in 8 diepe borden. Schaaf er met een dunschiller mooie krullen parmezaan boven en serveer bij elk bord 2 stukken knoflooktoast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst