KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Brownietaart

Een heerlijk brownietaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Heel goede vriendin van mij
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

- Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem.
- Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes.
- Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in.
- Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
- Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los.
- Meng er de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout door.
- Roer ook de chocoladeboter erdoor.
- Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer.
- Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel.
- Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes.
- Schep ze erdoor.
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm, zodat bodem en wand bedekt zijn (bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem kan ook).
- Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad.
- Trek ovenwanten aan en schuif het rooster in het midden van de oven.
- Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer 30 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar vanbinnen blijft de taart een beetje vochtig).
- Haal de bakvorm met ovenwanten aan uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.

Taart glazuren:
- Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Trek het bakpapier eraf.
- Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem.
- Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten.
- Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden.
- Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels.
- Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Fijn om te horen dat hij zo goed bevallen is ! Wij gaan hem zelf binnenkort ook eens met ijs proberen, dat hebben wij nog nooit gedaan!
H van Berkel

H van Berkel zegt:
Heb deze taart gemaakt, heel erg lekker als grand dessert met citroen sorbetijs en bosvruchtenroomijs. Gasten waren er allen over te spreken, op verzoek van mijn schoondochter, er maar weer 1 maken.
Rochanty

Rochanty zegt:
We moeten het nog bakken, maar ik denk dat het lekker word ;D!
cath

cath zegt:
Ziet er lekker uit, die maak ik zeker ook !!:)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hij is zeker lekker! Wel machtig, dus het is aan te raden niet heel grote stukken te geven hahaha!
wilma35

wilma35 zegt:
Wat een heerlijk recept! Binnenkort maken....hmm voor mijn verjaardag, lijkt me wel een goed idee...dank voor dit recept!
derbyke

derbyke zegt:
Njam,njam Harry ;-) ;-)