Recept
« Terug naar recepten
Brownietaart
PT90M
Brownietaart
Een heerlijk brownietaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Heel goede vriendin van mij
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brownietaart te bereiden
- Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem.
- Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes.
- Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in.
- Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
- Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los.
- Meng er de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout door.
- Roer ook de chocoladeboter erdoor.
- Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer.
- Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel.
- Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes.
- Schep ze erdoor.
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm, zodat bodem en wand bedekt zijn (bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem kan ook).
- Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad.
- Trek ovenwanten aan en schuif het rooster in het midden van de oven.
- Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer 30 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar vanbinnen blijft de taart een beetje vochtig).
- Haal de bakvorm met ovenwanten aan uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.
Taart glazuren:
- Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Trek het bakpapier eraf.
- Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem.
- Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten.
- Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden.
- Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels.
- Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken.
- Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes.
- Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in.
- Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
- Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los.
- Meng er de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout door.
- Roer ook de chocoladeboter erdoor.
- Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer.
- Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel.
- Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes.
- Schep ze erdoor.
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm, zodat bodem en wand bedekt zijn (bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem kan ook).
- Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad.
- Trek ovenwanten aan en schuif het rooster in het midden van de oven.
- Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer 30 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar vanbinnen blijft de taart een beetje vochtig).
- Haal de bakvorm met ovenwanten aan uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.
Taart glazuren:
- Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Trek het bakpapier eraf.
- Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem.
- Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten.
- Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden.
- Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels.
- Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
H van Berkel zegt:
HarryLohr zegt:
wilma35 zegt:
Harry Löhr zegt: