KookJij

Broodrolletjes met ansjovisboter en kruiden

Een heerlijk broodrolletjes met ansjovisboter en kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodrolletjes met ansjovisboter en kruiden te bereiden

Verwarm 1 eetlepel boter in een steelpan en laat de ansjovis daarin al roerend smelten. Schep de knoflook en de paprika erdoor en laat de paprika in 3-4 minuten zachtjes gaar worden. Roer het ansjovismengsel met de peterselie en (versgemalen) peper naar smaak door de rest van de boter. Snijd van 3 lange sneden brood de korsten af (de andere sneden kunnen op dezelfde manier verwerkt worden of maak er sandwiches van) en bestrijk ze royaal met de ansjovisboter. Verdeel de rucola en de garnalen over de sneden. Rol de sneden brood stevig op, begin aan een korte kant. Verpak de broodrol strak in vershoudfolie en laat hem in de koelkast in 60 minuten stevig worden. Snijd de broodrol met een scherp mes in 6-8 mooie plakjes en leg ze op een schaal.

Tip: Laat een ongesneden brood op de broodafdeling in de lengte snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst