KookJij

Broccolisoep

Een heerlijk broccolisoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccolisoep te bereiden

Leg de broccoli in een grote kom en giet er zoveel koud water op dat hij onder staat.Voeg het sap van de citroen toe en laat het 1 uur rusten.Snijd hierna de broccoli klein.Verhit de boter op middelhoog vuur in een grote pan.Voeg er de ui toe en laat het met de deksek erop 3 min.stoven.Voeg dan de broccoli toe,strooi er wat peper en zout bij,zet de deksel schuin op de pan en laat het nog 6-7 min.af en toe roerend stoven.Voeg dan de bloem toe en blijf 3 min.op middelhoog vuur zonder deksel op de pan regelmatig roeren.Voeg dan de bouillon,basilicum,laurierblad en de peterselie toe,roer alles goed doorelkar en laat het 30 min.op een laag vuur zachtjes koken.Pureer de soep door een zeef of met een staafmixer.Proef of er evt.nog peper en/of zout bij moet.Serveer het warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerdien

Gerdien zegt:
Geweldige soep, ik at ze altijd uit een pakje dat ik uit Canada kreeg, nou deze overtreft alles!!!!
cor

cor zegt:
bedankt dat heeft goed gesmaakt
j.d.

j.d. zegt:
Heerlijk !! Ben alleen zo vrij geweest om tuinkruiden bouillon uit een potje te gebruiken. Moet vermelden dat het daardoor wat "zwaarder" is geworden. De volgende keer dus een "lichte" bouillon.
Bedankt Lambert!!
Ali

Ali zegt:
De bedoeling van het laten rusten in citroensap is...Het doden van eventuele slakjes en luisjes die diep in de broccoliroosjes zijn weggekropen. Het zelfde resultaat kun je bereiken met een scheutje azijn in het water. Dit water moet je dus weggooien voordat je verdergaat met koken.
laura

laura zegt:
Heerlijk soepje,maar ik doe er altijd nog wat stukjes chorizo door (heel fijn). Smullen maar!
Meze

Meze zegt:
Ik heb hard zitten nadenken maar mijn zus deed bijvoorbeeld aubergine ook eerst in citroenzuur weken voordat ze het ging bereiden. Ik heb me laten vertellen dat mensen dat doen om de zware smaak van aubergine te neutraliseren. Zit logica in... en overigens een heerlijk recept.. ik gebruik een aardappel en room om het te binden.
Ensi

Ensi zegt:
Nu wordt ik wel heel nieuwsgierig nu ik al deze reacties lees! Morgen ga het zelf eens proberen ;)
rienemien

rienemien zegt:
Dit lijkt me ook wel lekker:p
Sunaina

Sunaina zegt:
Ik heb dit gister gemaakt en vond het heerlijk! Omdat ik van dikke, gebonden soep houd heb ik wat minder bouillon gebruikt (ongeveer de helft) en omdat ik geen kippenbouillon had heb ik gewoon een maggiblokje gebruikt. Verder had ik geen laurierblaadje in huis maar wel veel verse peterselie en basilicum uit onze kruidentuin gebruikt, het was een heerlijk soepje geworden, zeker voor herhaling vatbaar! Tip: gebakken aardappeltjes (in de schil) en een groene salade is er lekker bij!
CM

CM zegt:
gebruik bij het koken de stronk vd broccoli mede om de bouillon te maken - zo gebruik je alles van je groente/smakelijk
Esra

Esra zegt:
Hoi Else, bedankt voor je reactie. Hoeveel bouillon blokjes heb ik er voor nodig? er staat alleen 1.2 liter.. hoe krijg ik die blokjes in zo veel liter water?
Ank de patser

Ank de patser zegt:
Lieve Lambert, ik lees verschillende keren de vraag waarom het rusten in citroensap. je geeft geen antwoord. Weet je het zelf niet?
Else

Else zegt:
Nou, Esra. Wat dacht je van de bouillon , 1,2 ltr. die je moet toevoegen?
Esra

Esra zegt:
Hoi, wil dit ook uitproberen maar heb een vraag.. Water waar de broccoli ingaat en de citroensap moet je die gieten in de pan? Want anders heb je helemaal geen water in je soep :S Of lees ik verkeerd?? helluppp:)
Yup

Yup zegt:
Reactie van: Moon @ 28 Apr 09 21:16
Klinkt lekker, maar broccolisoep kan nog veel eenvoudiger. Als je namelijk alleen broccoli kookt in bouillon (naar smaak) en die na het koken volledig pureeert, is het al romig en gebonden van zichzelf. Verse kruiden, kaas of vlees/vis toevoegen kan altijd, maar heeft de soep niet eens nodig om heel erg lekker te zijn.

Helemaal mee eens. Zo maak ik hem dus ook.