Recept
« Terug naar recepten
					
						Brabantse schotel
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Brabantse schotel
Een heerlijk brabantse schotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									www.vlees
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Brabantse schotel te bereiden
 1. Hak de runderlapjes, de doperwtjes, de worteltjes, ¾ van de zilveruitjes, 100 g van de augurkjes en de aardappels vrij fijn. De ingrediënten hoeven niet meer herkenbaar te zijn.
2. Voeg ¾ van de mayonaise en de mosterd aan de fijngehakte ingrediënten toe, roer alles goed door elkaar en voeg een paar lepeltjes van het zoetzure vocht van de zilveruitjes toe voor de smaak. Laat het mengsel het liefst een paar uur trekken.
3. Meng de rest van de mayonaise met 3 eetlepels van het zoetzure vocht van de zilveruitjes.
4. Snijd de kerstomaatjes doormidden, de rest van de augurkjes in reepjes en de eieren in vieren.
5. Schep het slaatje op 4 borden, strijk de bergjes glad en schep de dunne mayonaise erover.
6. Garneer de slaatjes met de eieren, de tomaatjes, de reepjes augurk en de rest van de uitjes.
 
 
									2. Voeg ¾ van de mayonaise en de mosterd aan de fijngehakte ingrediënten toe, roer alles goed door elkaar en voeg een paar lepeltjes van het zoetzure vocht van de zilveruitjes toe voor de smaak. Laat het mengsel het liefst een paar uur trekken.
3. Meng de rest van de mayonaise met 3 eetlepels van het zoetzure vocht van de zilveruitjes.
4. Snijd de kerstomaatjes doormidden, de rest van de augurkjes in reepjes en de eieren in vieren.
5. Schep het slaatje op 4 borden, strijk de bergjes glad en schep de dunne mayonaise erover.
6. Garneer de slaatjes met de eieren, de tomaatjes, de reepjes augurk en de rest van de uitjes.
 
                    

 
					