KookJij

Bourgondische sukadelapjes

De herfst doet weer zijn intrede en daarmee kan mijn stoofpan weer op het fornuis. Ik maakte hierin sukadelapjes met de lekkerste ingrediënten die ook gebruikt worden in een Boeuf Bourguinon. Een lekker stamppotje en zelfgemaakt appelmoes passen hier prima bij.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bourgondische sukadelapjes te bereiden

  1. Verhit de olijfolie met de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de sukadelapjes met peper en zout en bak ze rondom bruin.
  2. Snij de sjalotten grof en doe ze in de pan bij het vlees. Bak ze mee met het vlees en voeg daarna de tomatenpuree, gehakte knoflook, laurier en tijm toe.
  3. Schep dit door elkaar en voeg de wijn, Cognac en bouillon toe. Gebruik zoveel vocht dat het vlees bijna onder staat. Laat dit geheel 1 ½ tot 2 uur op een klein pitje stoven, controleer tussendoor de garing van het vlees en voeg zonodig extra vocht toe.
  4. Als het vlees bijna gaar is bak je de gesneden champignons en voeg ze toe aan het vlees. Dit mag samen nog even verder garen totdat het vlees mooi zacht en gaar is.
  5. Hou in de gaten dat het niet aanbrand en voeg indien nodig nog een beetje vocht toe. Als de saus te dun is als het vlees de goede garing heeft bereikt kun je het eventueel een beetje binden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Els, ja fijn dat we Kookjij tenminste nog hebben. Dankzij je opmerking dacht ik weer aan dit recept, ik ga het vandaag weer eens maken. Het is er wel het weertje voor. Groetjes Wilmie.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo Wilmie, leuk je hier weer te ontmoeten en je heerlijke recepten weer te ontdekken en maken. Groet Els