*Opdienen in voorverwarmde soepborden met een lepel
lobbig geslagen zure room en bestrooid met wat dille en
peterselie.
*Geef hierbij houtsnippen (roggebrood met gekookt spek en mosterd),een gemengde groene salade.
Recept
« Terug naar recepten
Borsjtsj (Russische Bietensoep)
PT270M
Borsjtsj (Russische Bietensoep)
Een heerlijk borsjtsj (russische bietensoep) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Borsjtsj (Russische Bietensoep) te bereiden
*Verhit in dobbelstenen gesneden vlees in een grote braadpan met een gedeelte van de olie en bruineer dit
aan alle zijden op hoog vuur.
*Neem vlees uit de pan en braad ui,knoflook en prei met karwijzaad,piment, laurierblaadjes en kruidnagels
gedurende ± 4 minuten en voeg daarna het vlees weer
toe en roer goed door.
*Nu de bouillon er bij met de wortels en een kopje water.
Breng dit aan de kook,schuim af en zet deksel op de pan en laat dit minstens 3 uur op laag pitje sudderen
*Ondertussen zijn de bieten geraspt en de rode kool gesneden
*Neem de pan met vlees en bouillon van het vuur en zeef (
wel goed uitdrukken om de smaakstoffen uit de zeef in de gezeefd bouillon te krijgen).
*Haal het vlees uit het zeefsel en snijd dit heel klein.
*Doe de gezeefde bouillon weer in een pan op het vuur en voeg toe tomaten,tomatenconcentraat,geraspte bieten,
aardappelstukjes,appelstukjes,bietensap,appelazijn en
suiker.Laat dit 30 minuten zachtjes koken.Maak dit glad met een staafmixer.
*Doe nu het klein gesneden vlees erbij met de helft van de dille en peterselie en laat nog eens 15 minuten koken.
*Verder afmaken met zout en peper uit de molen naar behoefte
aan alle zijden op hoog vuur.
*Neem vlees uit de pan en braad ui,knoflook en prei met karwijzaad,piment, laurierblaadjes en kruidnagels
gedurende ± 4 minuten en voeg daarna het vlees weer
toe en roer goed door.
*Nu de bouillon er bij met de wortels en een kopje water.
Breng dit aan de kook,schuim af en zet deksel op de pan en laat dit minstens 3 uur op laag pitje sudderen
*Ondertussen zijn de bieten geraspt en de rode kool gesneden
*Neem de pan met vlees en bouillon van het vuur en zeef (
wel goed uitdrukken om de smaakstoffen uit de zeef in de gezeefd bouillon te krijgen).
*Haal het vlees uit het zeefsel en snijd dit heel klein.
*Doe de gezeefde bouillon weer in een pan op het vuur en voeg toe tomaten,tomatenconcentraat,geraspte bieten,
aardappelstukjes,appelstukjes,bietensap,appelazijn en
suiker.Laat dit 30 minuten zachtjes koken.Maak dit glad met een staafmixer.
*Doe nu het klein gesneden vlees erbij met de helft van de dille en peterselie en laat nog eens 15 minuten koken.
*Verder afmaken met zout en peper uit de molen naar behoefte