KookJij

Bloemkool met italiaanse tomatensaus

Een heerlijk bloemkool met italiaanse tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool met italiaanse tomatensaus te bereiden

Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Snij de tomaten in stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de suiker zachtjes aan tot de suiker begint te kleuren. Voeg de tomaten met het paprikapoeder en de italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel 8 minuten zachtjes sudderen. Kook de bloemkool in een pan met weinig water en zout in 15 minuten gaar. Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogenn in de zeef achterblijven. Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de bloemkool af en doe de rozetten over in een schaal. Schep de tomatensaus erover en strooi de kaas erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda

Gerda zegt:
Lekker! Alleen vraag ik me af hoe je het zo kunt zeven dat de pitjes en velletjes achterblijven terwijl de uitjes wel 'meegaan'?
corlinde

corlinde zegt:
Heel verrassend, erg lekker:D
irene

irene zegt:
lekker recept!
manna

manna zegt:
Dit recept ga ik zeker een keertje proberen!:p