Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool-broccoliroomsoep
PT45M
Bloemkool-broccoliroomsoep
Een heerlijk bloemkool-broccoliroomsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool-broccoliroomsoep te bereiden
Doe de bloemkoolroosjes samen met de boter, witte wijn en citroensap in een pan, laat het geheel onder deksel 20 minuten stoven. Voeg groentebouillon toe en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg 1/2 L. water toe en pureer de soep in de blender.
Doe de broccoliroosjes samen met de boter en de groentebouillon in een kookpan en laat onder deksel ongeveer 15 minuten zacht koken.
Voeg dit mengsel aan de soep toe, roer de room erdoorheen en laat goed doorwarmen. Breng de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en gemengde kruiden, garneer met de gehakte pistachenoten, reepjes zalm en gehakte kervel.
Doe de broccoliroosjes samen met de boter en de groentebouillon in een kookpan en laat onder deksel ongeveer 15 minuten zacht koken.
Voeg dit mengsel aan de soep toe, roer de room erdoorheen en laat goed doorwarmen. Breng de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en gemengde kruiden, garneer met de gehakte pistachenoten, reepjes zalm en gehakte kervel.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Speciaal voor Derbyke (Hilde) belofte maakt schuld. Foto volgt later.
Jeannine Van Immerseel zegt: