KookJij

Bloemkool-broccoliroomsoep

Een heerlijk bloemkool-broccoliroomsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool-broccoliroomsoep te bereiden

Doe de bloemkoolroosjes samen met de boter, witte wijn en citroensap in een pan, laat het geheel onder deksel 20 minuten stoven. Voeg groentebouillon toe en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg 1/2 L. water toe en pureer de soep in de blender.
Doe de broccoliroosjes samen met de boter en de groentebouillon in een kookpan en laat onder deksel ongeveer 15 minuten zacht koken.
Voeg dit mengsel aan de soep toe, roer de room erdoorheen en laat goed doorwarmen. Breng de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en gemengde kruiden, garneer met de gehakte pistachenoten, reepjes zalm en gehakte kervel.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

Speciaal voor Derbyke (Hilde) belofte maakt schuld. Foto volgt later.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Graag gedaan, en dank u voor het compliment.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Een hele eer ;-) Jeannine een dikke tien voor dit super lekker soepje ;-)