Recept
« Terug naar recepten
					
						Biersoep
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Biersoep
Een heerlijk biersoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Solo.be
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Biersoep te bereiden
     Hak de ui fijn. Laat de ui gedurende 7 minuten zacht stoven in wat Solo in de soepketel.
Snijd ondertussen het spek in blokjes. Voeg de spekblokjes toe aan de ui. Laat nog 3 minuten zacht doorbakken.
3. Giet bier en bouillon bij de ui. Breng aan de kook.
4. Voeg de suiker toe, wat muskaatnoot, peper en zout. Laat een half uur zacht koken zonder deksel.
5. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
6. Verdeel de soep over soepkommen. Leg in elke kom 2 toastjes van Frans brood. Leg daar wat gemalen Emmenthal op. Laat gratineren onder de grill tot de kaas gesmolten is en een kleurtje gekregen heeft. Werk elk soepje af met wat fijngehakte peterselie en serveer.
									Snijd ondertussen het spek in blokjes. Voeg de spekblokjes toe aan de ui. Laat nog 3 minuten zacht doorbakken.
3. Giet bier en bouillon bij de ui. Breng aan de kook.
4. Voeg de suiker toe, wat muskaatnoot, peper en zout. Laat een half uur zacht koken zonder deksel.
5. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
6. Verdeel de soep over soepkommen. Leg in elke kom 2 toastjes van Frans brood. Leg daar wat gemalen Emmenthal op. Laat gratineren onder de grill tot de kaas gesmolten is en een kleurtje gekregen heeft. Werk elk soepje af met wat fijngehakte peterselie en serveer.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									HarryLohr zegt:
 
                    





 
					
fijnproever zegt: