KookJij

Beef Wellington van wildzwijnshaas ( zie opm)

Een heerlijk beef wellington van wildzwijnshaas ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beef Wellington van wildzwijnshaas ( zie opm) te bereiden

Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide plaat en maak er een rechthoek van waarin het vlees verpakt kan worden. Leg het deeg vervolgens op een bakplaat met bakpapier en prik er met een vork gaatjes in en laat op een koele plaats afkoelen.
Verwarm een oven voor op 200°C.
Hak de champignons zeer fijn en bak ze op hoge temperatuur totdat het vocht verdampt is.
Laat afkoelen in een zeef.

Doe zout en peper op het vlees en bak in boter en olie aan alle kanten bruin. Laat afkoelen.
Bewaar de pan met braadvocht.
Mix intussen de paddenstoelen met de mosterd, het paneermeel en een ei tot een pasta.

Blancheer de buitenste bladeren van de kool en snij de nerven eruit. Droog ze en laat afkoelen.
Leg koolbladeren midden op het deeg en strijk ze in met het paddenstoelenmengsel. Leg daarna het vlees erop en strijk ook hier champignonmengsel op. Dek weer af met koolblad en pak het geheel gelijkmatig in de bladerdeeg. Vouw en plak daarbij de randen goed dicht.
Bestrijk het geheel met een kwastje met eigeel.
Leg het geheel op een met bakpapier beklede plaat en zet 30 tot 35 minuten in de oven van 200°C.
Snijd intussen de rest van de groene kool fijn en kook het beetgaar. Pureer de kool met een pureerstaaf.
Maak aardappelpuree met wat room en boter en voeg deze bij de kool. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bak het ontbijtspek krokant.
Gebruik de pan met braadvocht voor het bakken van de fijngehakte sjalotten en de knoflook.
Maak een roux van bloem en boter en en voeg langzaam de madeira en de wildfond toe en de sjalotten met knoflook. Doe het bouquet garni in de saus en laat 20 minuten inkoken.
Verwijder dan het bouquet en pureer de saus met de staafmixer. Zeef de saus en houd ze warm.
Smelt er de zwarte chocolade in en voeg wat cayennepeper toe. Breng op smaak met cognac.
Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten. Snij het daarna met een electrisch mes in plakken en plaats deze op een bord. Serveer de stamppot in een ring en leg er het reepje ontbijtspek op. Nappeer met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Huub,
Zoals je ziet is de vraag reeds beantwoord, er staan verschillende balkenbrij recepten op de site.
succes, :);)m.v.g. Bert
Huub

Huub zegt:
Hallo, vraagje, hebben jullie ook nog een oud recept van Balkenbrij ook goed voor koude dagen mijn dank is groot.

Er staan diverse balkenbrij recepten op de site.
Redactie KookJij