KookJij

Recept voor BB met R op zijn Surinaams

Samen met witte rijst en gebakken banaan een heerlijke combinatie! Tip: zet er wat schaaltjes bij met bijvoorbeeld: (zelfgemaakte) atjar, komkommer in het zuur, gebakken uitjes enz.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Surinaams famielid
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bak de knakworst samen met de helft van de ui en ruim bestrooid met peper even aan in de hete bakboter.
Bak de andere helft van de ui samen met de knoflook glazig aan.
Prak ongeveer een kwart van de bruine bonen. (voor een gebonden saus)
Voeg dan alles samen (inclusief vocht van de bonen) en laat op heel klein vuurtje ongeveer 30 minuten trouwen. (De tomaten mogen iets korter mee pruttelen)
Let op! De Madame Jeanette liever heel laten, anders kan het behoorlijk pittig uitvallen.
Eventueel nog wat water toevoegen om het geheel wat smeuïger te maken. Naar inzicht.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Dit hebben wij vandaag bij mijn zwager gegeten en het was heeeeeeerlijk! De kip had hij voorgerookt in een rookoventje en daarna afgebraden in de oven. De rooksmaak doet het heel goed in dit recept! Maar ja, niet iedereen heeft een rookoven;-)
Samen met witte rijst en gebakken banaan een heerlijke combinatie!
Tip: zet er wat schaaltjes bij met bijvoorbeeld: (zelfgemaakte) atjar, komkommer in het zuur, gebakken uitjes enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Bofkont, jij treft het wel ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik heb mijn prive vaatwasser ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dat is er het fijne aan dat we nu meerdere foto's kunnen plaatsen wel een nadeel...we hebben meer afwas, maar ja een paar kommetjes meer doet er niet toe. Hier doet de vaatwasser zijn werk;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
En wel met 3 foto's ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dacht het al de naam van het recept kwam me bekent voor, maar het kon hé ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Nee, vandaag gemaakt in de Tajine en de foto vervangen. Recept stond er al even ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Helaba, een heerlijk tajineke ;-) van Henkie ??? en met meerdere foto's gewoon toppie :-)
Anna

Anna zegt:
Leuk om te horen!;) Wij zijn er ook dol op. Ik doe mijn best om nog wat recepten te vergaren, heerlijk de Surinaamse keuken!:D:D;)
ksegers

ksegers zegt:
Mocht je trouwens weer een keertje bij je surinaamse zwager eten.... ik hou me aanbevolen voor de recepten,haha... :D
ksegers

ksegers zegt:
Ik heb je recept gisteren gemaakt en ik en m'n kinderen vonden het heerlijk! De Madame Jeanette gaf echt een heerlijke smaak af! Ik had er ook lekker gebakken banaan bij geserveerd en een pittige komkommersalade ;)
Anna

Anna zegt:
Grappig, die tip kreeg ik ook al van Flavia, ga ik de volgende keer zeker doen! Nu had ik gasten die niet zo heel erg pittig eten, dus deze keer achterwege gelaten.
Dat toetje ga ik ook snel eens maken, een voortreffelijke combi!:D:D
Fijn weekend!
Groetjes,
Anna.:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Sinds kort eet ik de PIKA erbij (recept van Fabita), zowel de
Antilliaanse en de Surinaamse versie. De Indonesische versie slaat óók aan en de gebakken bananen serveer ik als toetje met een bolletje bananen- en/of vanilleijs:D
Anna

Anna zegt:
Goed zo!!:);):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Haha, Belgie doet niet mee dus suporteren voor Nederland hé :);):p
Anna

Anna zegt:
Als Belgie ons support, gaat het zeker en vast goed komen!:D;):p