KookJij

Basic appeltaart

Een heerlijk basic appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Basic appeltaart te bereiden

plakjes bladerdeeg laten ontdooien en aan elkaar plakken (met deegrollertje zorgen dat er geen naden blijven). In een ingevette taartvorm leggen. Bakpapier en de bonenvulling erop om vervolgens 10 minuutjes in de oven van 200 graden de taartvorm voor te bakken.

Intussen een appel in stukjes snijden en enkele minuten in de magnetron koken. De kaneel toevoegen en de appel pureren.

Na blindbakken het bakpapier en de vulling verwijderen en de appelpuree over de bodem verdelen. Hierop de overige in schijfjes gesneden appel uitleggen.

Eventueel kan er suiker en wat vloeibare boter op de taart gesprenkeld worden maar echt nodig is het niet. De taart in 20-25 minuten afbakken in een oven van 225 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yasmina

yasmina zegt:
ik vind het recept perfect ik heb het gemaakt en mijn gezin vond het lekker.
nirmalo

nirmalo zegt:
Hallo Annetje,alles goed met jou....Ja hoor het is echt erg lekkeeeer..mijn man dol op ik hebt het 4 keren al gemaakt dankje wel schatje ...en hebje nog een paar zonder suiker nog? als vas bedank...doeidoei.
Nirmalo
Karin

Karin zegt:
Lijkt mij een lekker receptr, vootal voor mijn man die heeft diabetis. Kent iemand toevallig ook het recept voor suikervrije sprits. Hierna ben ik al heel lang op zoek en ik zak heel blij zijn als ik het eindelijk heb,

alvast bedankt Karin:p
kooktan

kooktan zegt:
Julie, op de taartbodem leg je vetvrij papier, om dan de bodem NIET te laten rijzen leg je hierop bonen, of erwten of knikkers....zolang deze maar tegen warmte kunnen. Na het bakken moet je dan dit papier en de nepvulling weer verwijderen.......dat heet 'blind bakken'.;)
JULIE

JULIE zegt:
wAT BEDOELEN JULLIE MET RAUWE BONEN ER IN EN BLIND BAKKEN? iK SNAP ER NIKS VAN.
nirmalo

nirmalo zegt:
Hoihoi Annetje.
Ik ga het zeker maken want mijn man is een suikerpatient...bedankt hoor en ik maill jou wel als ik het gemaakt en geproefd heb hoor.doeidoei .
Nirmalo.
Annetje

Annetje zegt:
Ik heb het recept pasgeleden een keer gemaakt en het is zo simpel! Én lekker! Dit recept blijft erin!