KookJij

Baldadig Lekker Broodje Bal

Dit broodje is gevuld met pijnboompitten, mozzarella en wat zongedroogde tomaatjes en op smaak gemaakt met Italiaanse kruiden wat peper en zout. De broodjes worden afgebakken, opengesneden en vervolgens besmeerd met een dikke laag van deze heerlijke-zelfgemaakte-pizzasaus-van-projectgezond , waar ik altijd een grote portie van maak en in de diepvries in porties bewaar. Sla naar keuze erin en dan die heerlijke bal. Smullen. Het is een goed vullend broodje en voor grote eters kan nog een soepje vooraf en een toetje na.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Baldadig Lekker Broodje Bal te bereiden

  1. Bak de broodjes volgens de verpakking af.
  2. Kneed het gehakt met de mozzarella, pijnboompitten, paneermeel, peper en zout naar smaak , de versnipperde zongedroogde tomaatjes en de Italiaanse kruiden door elkaar.
  3. Voeg eventueel wat paneermeel toe.
  4. Verhit 2 el olijfolie in de pan en bak de ballen rondom bruin.
  5. Laat ze vervolgens in een klein kwartiertje zachtjes garen met het deksel op de pan.
  6. Snij de broodjes open en leg er wat van de pizzasaus in. ( ketchup kan ook ) Vervolgens wat sla en dan die bal.
  7. Serveer de broodjes met extra pizzasaus.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Het
is een goed vullend broodje en voor grote eters kan nog een soepje vooraf
en een toetje na.
Pizzasaus1 ui
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 pak gezeefde tomaten
1 theelepel Italiaanse kruiden
(gedroogd)
peper naar smaak.Snipper de ui en knoflook zo fijn mogelijk.
Doe een eetlepel olijfolie in de pan en smoor de knoflook en de ui 2 minuten
zachtjes. Roer er dan de tomatenpuree door en bak deze 2 minuten al
roerend mee. Dan mag de passata erbij met ruim een theelepel Italiaanse
kruiden en gemalen zwarte peper naar smaak. Roer alles goed door en laat
de saus op een zacht vuurtje 30 minuten pruttelen. Wel af en eens even
roeren dan heb je een saus om te zoenen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Els, dankjewel voor je reactie. Ik hoop, dat het broodje zal smaken. Die saus is idd de moeite waard en inzetbaar bij vele gerechten. Groetjes Lidy.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Gaan we maar eens maken!! Pizzasaus is ook een goeie.
Groetjes Els