KookJij

Baby-Back Spareribs - in Bier Gegaard - met BBQ-saus

Er zijn eigenlijk 3 soorten varkens-ribben: 1). De grote spareribs, die meer richting buik liggen. 2). De vlezige spareribs, die meer richting lendenen liggen. Ze zijn kleiner en liggen meer naar achteren dus. 3). De krabbetjes, die veel minder vlees hebben en aan het borstbeen zitten. Door de bank genomen zitten er ongeveer 8 ribben aan de baby back ribben. Belangrijk is het vlies dat er aan de binnenzijde om zit. Dit moet er af.
Recept van:
Bereidingstijd: 560 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
 1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Baby-Back Spareribs - in Bier Gegaard - met BBQ-saus te bereiden

 1. Terwijl de spareribs aan het garen zijn verhitten we  een sauspannetje met dikke bodem en deksel met de eetlepel olijfolie en fruiten daarin aan de uien tot ze glazig worden en doen er dan de knoflook bij.
 2. Voeg het bier toe en breng aan de kook. Laat vervolgens de helft verdampen.
 3. Voeg nu toe de rest van de ingredienten voor de sausen breng voorzichtig theelepeltje voor theelepeltje op smaak met zeezout en peper. Laat vervolgens een minuut of 20 pruttelen met het deksel er op en zet dan de staafmixer er in en draai een gladde dikke vloeistof. Laat afkoelen.
 4. SPARERIBS : We begiinen de ribben te spoelen met water en goed te drogen. We verwijderen alles wat er niet op of aan thuishoort. Zo ook het vlies dat aan de binnenzijde zit. Dit halen we er volledig af. Verdeel de "racks" zodanig dat ze zonder te stapelen passen in een grote pan met dikke bodem en zware dekse.l (bv de pan waarin we een haas smoren)
 5. SMEERMENGSEL : Voeg bij elkaar de paprika, dragon, knoflookpoeder, peper, zout, kaneel, nootmuscaat, rode peper en djinten en smeer met dit mengsel de spareribs goed stevig in.
 6. Doe het bier vervolgens in de grote wildpan met de uien en knoflook en leg de racks daar boven op. Deksel er op en het geheel in de oven gedurende 8 uur.
 7. Haal na 8 uur de pan uit de oven en kijk of het vlees zacht en gaar is (Zo niet,dan langer in de oven).
 8. Zo wel, laat dan de spareribs 10 - 15 rusten.
 9. Zet intussen de grill aan in de oven. Kwast een ovenblik in met olie en leg daar voorzichtig de racks op. Smeer op de racks de helft van de gemaakte BBQ saus en zet dat in de oven zo'n 10 cm onder de grill gedurende een minuut of 3. Haal het spul er uit zodra de saus gecarameliseerd lijkt te zijn. Pas op dat de saus niet verbrand.
 10. Dien de spareribs op met de overgebleven saus.
 11. Geef er friet bij en tomaten-komkommer salade.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er bier bij dat het is gebruikt voor de bereiding of de tripel van hetzelfde merk.
Je kunt er ook een lichte rode wijn bij schenken of een stevige rosé.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hans de vos

hans de vos zegt:
ik vraag me af, kun je ze na marineren ook roken
Bobby

Bobby zegt:
Het lijkt mij heerlijk, ik ben gek op spareribs en bier :-)
Ik ga dit zeker deze zomer eens maken!
Hans de vos

Hans de vos zegt:
kan beter, sorry