KookJij

Babi taotjo

Een heerlijk babi taotjo recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Internet - M. Kwak 060112
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi taotjo te bereiden

Snipper de ui en snij de prei in dunne ringen.
Snijd het vlees aan reepjes en bak ze in de boter bruin.
Op het laatst ui even laten meebakken.
Hak de kruiden fijn en bak deze apart ongeveer 2 minuten in wat olie.
Voeg ze aan het vlees toe en nog paar minuten meebakken.
Vervolgens de prei, taotjo, ketjap, water bij het vlees/kruidenmengsel en langzaam onder af en toe roeren gaar laten sudderen.
Als de saus te dik wordt, af en toe wat water toevoegen.
Heerlijk als hoofdgerecht met witte rijst en een salade, of als onderdeel van een rijsttafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst