KookJij

Aubergines met Gehakt-Saus

Een heerlijk aubergines met gehakt-saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergines met Gehakt-Saus te bereiden

1).Laat de wok heet worden en rul dan daarin het gehakt onder goed doorroeren constant tot het mooi gebruind is.
2).Na 4 minuten er bij doen de knoflook, de ui en de gember en nog eens 4 minuten onder veel roeren door laten bakken.
3).Voeg dan toe de kippenbouillon en breng aan de kook.
4).Vervolgens gaat er bij de sojasaus, de rijstazijn, de suiker, de pepers en de Chilibonensaus.
5).Al roerend brengen we dit aan de kook en gaat er bij de in stukjes gesneden aubergine.
6).Laat dit met deksel op de wok gedurende een half uur stoven op een betrekkelijk laag vuurtje. Wordt het gerecht te droog, voeg dan toe een scheut heet water.
7).Wanneer de aubergine mooi zacht is geworden het gerecht afmaken met sesam olie en zout.
8).Zo'n 10 minuten voor het serveren, binden met een maizenapapje en nog even testen op smaak.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er witte rijst bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Lijkt me heel lekker. Bij mijn favo's.