KookJij

Auberginebakjes met makreel en aardappel

Een heerlijk auberginebakjes met makreel en aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Auberginebakjes met makreel en aardappel te bereiden

Grill de aubergineplakken goudbruin.
Bestrijk ze met olijfolie.
Verwarm de boer tot ca 100 Gr.C.
Laat hierin de aardappelplakjes in ca 12 minuten gaar worden.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Grill de vis, met vel omlaag, besprenkeld met olijfolie en citroensap en bestrooid met zout en peper in 5-7 minuten gaar.
Leg de aubergine in met folie beklede kopjes zo dat ze elkaar overlappen en over de rand hangen.
Leg er een laagje aardappelschijfjes in, druk licht aan en bestrooi met zout, peper en wat kruiden.
Leg hierop een vislaagje.
Herhaal nog tweemaal en eindig met aardappel.
Vouw de aubergine over de bovenkant en druk licht aan.
Dek af met iets zwaars.
Laat enkele uren, liefst een nacht, opstijven in de koelkast.
Pureer vlak voor het serveren de ingrediënten voor de tapenade, behalve het zout.
Stort de kopjes.
Snij in plakjes en serveer met tapenade en zeezout.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst