KookJij

Recept voor Asperges met ei, ham en botersaus

Een heerlijk asperges met ei, ham en botersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Was en schil de asperges vanaf een paar centimeter vanaf de kop tot onderaan. Snij 2-3 cm van de houtige onderkant eraf. Zorg ervoor dat de kopjes niet breken bij het schillen door ze net onder het kopje vast te houden.

Schil de aardappelen, snij ze in even grote stukken en kook ze in 20-25 minuten gaar in een bodem water met wat zout.
Zet een ruime pan met water op waar de asperges plat in kunnen liggen.
Doe een beetje zout, een eetlepel citroensap, eventueel een schepje suiker en de aspergeschillen in het water. Die schillen zorgen voor nog meer smaak.
Als het water kookt leg je voorzichtig de asperges erin en laat ze met het deksel op de pan 10 minuten koken. Daarna zet je het vuur uit en laat ze nog 10 minuten staan om na te garen. Als ze heel dik zijn mogen ze een paar minuten langer koken.

Kook ondertussen water in een pannetje en kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Pel ze en snij ze doormidden.
Smelt de boter in een steelpannetje en doe er twee eetlepels citroensap erbij. Maak op smaak met een beetje peper en zout.

Leg de asperges even op een schone theedoek om uit te lekken en leg ze dan op een schaal. Drapeer de ham over de onderkanten en leg de halve eieren erbij.
Serveer de gekookte aardappelen en de botersaus apart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Floriaan Mathysen Gerst

Floriaan Mathysen Gerst zegt:
Top nu zo in t seizoen! Met dank en groet, Floriaan Mathysen Gerst.
eline

eline zegt:
Geweldig lekkere soep voor etra binding voeg ik nog wat gelatine toe.
Naamloos

Naamloos zegt:
Mooi recept!
Lia Olthof

Lia Olthof zegt:
Bij zo,n simpel recept eet je je vingers bij op .
Zelf bewaar ik het kookvocht van de asperges en maak daar dan weer aspergesoep van .Trek een paar kippenpoten apart erbij voor extra pit van de bouillon .
Liske

Liske zegt:
Ik geef er altijd nog (veel) verse peterselie bij, die ik in een schaaltje op tafel zet voor de liefhebbers. Ook mag nootmuskaat niet ontbreken!