KookJij

Asam Pedis

Een heerlijk asam pedis recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asam Pedis te bereiden

1).Draai in de blender de ingrediënten voor de boemboe tot een homogene pasta.
2).Bak het vlees rondom bruin in 4 eetlepels rijstolie en zet het vlees even apart weg.
3).Voeg nog eens 4 eetlepels rijstolie toe aan de pan en fruit daarin aan de boemboe tot de uien zacht zijn geworden.
4).Dan doen we het vlees er weer bij en verwarmen het vlees door en door.
5).Dan zoveel water toevoegen tot het geheel net onder staat en het vlees op een laag vuur gaar sudderen (Wel een deksel er op doen). Duurt ca een uur.
6).Deksel er af en op hoog vuur het vocht laten verdampen tot het bijna is drooggekookt.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen bij rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst