KookJij

Appeltje met beuling op een torentje van puree

Een heerlijk appeltje met beuling op een torentje van puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltje met beuling op een torentje van puree te bereiden

Oven voorverwarmen op 180°C.
Snijd het hoedje van de appel en hol deze uit, besprenkel dit alles met citroensap.
Spekblokjes aanbakken, voeg de stukjes appel, rozijnen, honing en gehakte bladpeterselie toe, laat op een zacht vuur sudderen.
Kook de aardappelen beetgaar giet af, voeg de gestoofde mengeling toe en kruid goed af evenzeer een goede scheut olijfolie eronder mengen.
Vul twee uitsteekvormen met de aardappelpuree en zet deze in een beboterde vuurvaste schotel.
Vul de appels met bloedworst (vel verwijderen) zet deze in een beboterde vuurvaste schotel.
De rest van de bloedworst op een satéstokje steken.
zet dit alles ± 25 à 30 min in de oven.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met peterselie en gemalen peper.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Een vriend had me op een idee gebracht appel gevuld met beuling en nu maar fantaseren ;-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hans een beetje vrij in het leven mag toch wel hé kan zo zalig zijn ;)En dan volgen sowieso de achterstallige recepten fijn dat je ze leuk vind groetjes van ons 3tjes :);):p
hns

hns zegt:
Hilde Heb je een weekje vrij of zo? Wat 'n stroom van leuke recepten! grt, dank Hans:):):)