KookJij

Appelflappen

Een heerlijk appelflappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelflappen te bereiden

1).In kom I de melk samen mixen met de geklutste eieren.
2).In kom II alle droge bestanddelen van het beslag goed door elkaar mengen.
3).Met behulp van een handmixer de inhoud van kom I bij kom II gieten en een glad beslag maken.
4).Laat even rusten op een warme plaats.
5).Haal de appelringen uit het citroenbad, dep ze droog en leg ze in het beslag.
6).Leg ze in het hete vet en draai na ± 3 minuten om voor een tweede 3 minuten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Bij het opdien de strooisuiker er bij geven.
De appels geschild en het klohuis er uit geboord.
In plakken gesneden van ongeveer 1 - 1 1/2 cm dik.
Leg de plakken in een koud badje van 250 cc water met het sap van 1/2 citroen om bruinen te voorkomen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst