KookJij

Appelflappen à la Liske

Een heerlijk appelflappen à la liske recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijzelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelflappen à la Liske te bereiden

Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Sprenkel het limoensap erover.
Doe er 1 eetl. suiker bij en kaneel erover naar smaak.
Leg de bladerdeegplakjes op het bakpapier op de plaat.
(Ik heb een grote oven met bakplaat waar er 12 ineens opgaan, anders doe je het in twee keer)
Leg op elk plakje een hoopje appelmengsel, doe daarop een lepeltje abrikozenjam.
Bevochtig de randen met water, en als de plakjes voldoende ontdooid zijn (na 5 à 10 min.) vouw je ze dicht.
Druk de randen dicht met een vork.
Strijk er met een kwastje wat ei overheen en bestrooi met wat suiker.
Prik bovenin een paar gaatjes met de vork.
Zet dit in een voorverwarmde oven op 220°C, (hetelucht 190°C) en na ± 20-25 minuten zijn ze klaar!

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Deze appelflappen doen het altijd goed bij mijn gezin, worden vaak nog warm gegeten!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst