KookJij

Amaretto lange vinger taart

Een heerlijk amaretto lange vinger taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amaretto lange vinger taart te bereiden

De taart bestaat uit 4 lagen+ chocorasp
Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm (klem het tussen de rand)en beboter de zijwand.
laag 1: doe 1½ borrelglaasje amaretto +
1½borrelglaasje water in een diep bord (dit voor
2 lagen). snel de lange vingers er 1 voor 1 door
heen halen en met de suikerlaag naar beneden
de bodem bedekken.
laag 2 boter, poedersuiker,1 zakje vanillesuiker snel
door mixen.Dan de eierdooiers ( eigeel) er 1 voor 1 door mixen gevolgd door een borrelglaasje amaretto.
Dit alles 10 min. mixen tot een stevige creme
is verkregen. Deze creme glad over de lange
vingers verdelen.
laag 3 Hetzelfde als laag 1
laag 4 Slagroom+vanillesuiker stevig kloppen.
Dit over de lange vingers verdelen.
Tot slot de geraspte reep chocolade mooi over
de taart uitstrooien.
Taart 12 uur in de koelkast laten staan.

Mijn kookverhaal (1TRUDI 1TROMPERT)

Om makkelijk de chocolade te raspen kun je ook een molentje gebruiken waar je ook noten en kaas mee raspt. Voor je de taart aansnijdt eerst even met een onder de warme kraan gehouden mes de randen lossnijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harm

Harm zegt:
HalloTtrudi
Heb je recept gelezen maar even een vraag over laag 2, dat is even onduidelijk. Hoeveel gram boter moet ik gebruiken, want dat staat er namelijk niet bij.

Groetjes Harm
Esther

Esther zegt:
Super lekker en makkelijk. Het kan eigenlijk niet mislukken.
trudi

trudi zegt:
Hallo Gerlinde,
Deze taart is wel zoet, maar door de pure chocolade bovenop is de smaak goed in balans.
Verder kun je de taart wel 2 dagen bewaren,maar ik vind hem wel minder worden.
Jeannet

Jeannet zegt:
Ik vries deze taart in en serveer hem als ijstaart. Het lekkerst om wel even iets te laten smelten. Super houdbaar dus. Kun je mooi van te voren maken voor het feest begint. En wat over is kan zo de diepvries weer in! Ook gemakkelijk om er vlokken of hagelslag op te strooien. Andere favoriete variatie is Safari ipv Amaretto. Ook lekker zoet.
Gerlinde

Gerlinde zegt:
Is deze taart niet erg zoet? En kun je hem 2 dagen in de koelkast bewaren?
jeannette

jeannette zegt:
Klinkt heel lekker, ga hem zeker uitproberen.