KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Aardappeltaartje

Een heerlijk aardappeltaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Uit de keuken van Arden - http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Kook de aardappels net gaar. Laat afkoelen en snijd ze in plakjes, ± 1 cm dik
Meng de beide kazen.
Beleg de bodem van de springvorm met plakjes aardappel.
Doe daar de helft van de ham, de ui en de knoflook op. Strooi er 1/3 van de kaas over. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laagje kaas.
Klop de eieren met de room los en breng op smaak met zout en peper. Giet over de aardappelschotel.
Bak in het midden van de oven in 50 - 60 minuten. Het taartje is goed als het ei-/roommengsel stevig is. Leg er zonodig aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt.
Laat 5 - 10 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de rand van de springvorm en snijd in punten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

manna

manna zegt:
Ik ga komend weekend proberen of dit taartje lekker is bij de vis