KookJij

Aardappelschotel La Treuffe

Een heerlijk aardappelschotel la treuffe recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Maison Salvard
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelschotel La Treuffe te bereiden

Oven voorverwarmen op 175°C. Aardappelen schillen, wassen en even 15 minuten koken. Af laten koelen en in schijfjes snijden. Spek in reepjes snijden. Ui pellen en in halve, fijne ringetjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In koekenpan olie verhitten. Spek en ui in ca. 4 minuten zachtjes bakken. In kom de aardappelen mengen met spek, knoflook en ui. Zout, peper en nootmuskaat erdoor scheppen. Ovenschaal invetten met helft van boter. Aardappelmengsel in de ovenschaal scheppen en gladstrijken. Eierdooiers loskloppen met kwark, slagroom, zout en peper. Over de aardappelen schenken. Rest van de boter in vlokjes erover verdelen. Aardappelschotel in ± 1 uur licht goudbruin en gaar bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst