Recept
« Terug naar recepten
Aardappelkoekjes met Brugge oud en spinazie
PT45M
Aardappelkoekjes met Brugge oud en spinazie
Een heerlijk aardappelkoekjes met brugge oud en spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fiftytoo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelkoekjes met Brugge oud en spinazie te bereiden
Kook de aardappelen in water met een snuifje zout. Pureer de gare aardappelen met de 3 eierdooiers, muskaatnoot, peper en zout. Blancheer de spinazie, kruiden met peper en zout, meng de helft van de puree met de spinazie. De andere helft van de puree meng je met 200g gemalen Brugge oud. Beboter een ovenschaal en 8 bakringen van 7 cm diameter en 6 cm hoogte. Klop 2 eieren los, kruid met peper en zout. Snij met de bakringen rondjes uit de ham. Bak het spek.
Opbouw van de torentjes:
Leg de bakringen in de ovenschaal, leg vervolgens in deze volgorde in elke bakring: 1 cm spinaziepuree, beetjes geraspte Brugge oud, 1 plakje ham, beetje spek, beetje kaas, kaaspuree, geklopt ei.
Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 180° en laat 15 min bakken.
Schik op een bord en doe het torentje uit de ring, werk af met de gemengde sla, witloof, waterkers en de vinaigrette.
fijnproever zegt: