KookJij

Aardappel mosterdsoep

Een heerlijk aardappel mosterdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Libelle met een eigen inbreng
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel mosterdsoep te bereiden

Bak de sjalotjes en knoflook ±.6 min.op een zacht vuur
Voeg de prei toe en bak deze 5 min. mee.
Roer de aardappelstukjes erdoor en voeg de mosterd, bouillon, laurier en tijm toe.
Kook alles 15-20 min. totdat de aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
Breng opnieuw aan de kook en voeg de slagroom toe en maak op smaak met zout en peper uit de molen,
Meng de olijfolie met de mosterd en de dragon en druppel deze op de soep.
Maak het af met in ringetjes gesneden bos- of lente-ui en kruidige knoflookcroutons.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

H. van Rooij

H. van Rooij zegt:
Paprika aanbakken in oven (niet zwart laten worden )bouillon maken, paprika pureren, en bij bouillon doen, (peper en zout naar smaak) als laatste roomkaas toevoegen.
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hmmm Els, zaterdag is bij ons soepdag. Ga ik gelijk maken zaterdag, vult ook denk ik met de aardappelen. Groetjes, Ellebel.