Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappel Knishes
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappel Knishes
Een Knish is een recept uit de Joodse keuken van mid- en oost-Europa. Het recept is door de eeuwen heen meegenomen naar de USA (New York) en Israel.
Het is eigenlijk vulling van aardappel-gehakt-ui in een deegjasje
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Low Budget
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Israël
								
																								
									Keuken:
									Joodse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappel Knishes te bereiden
- Kook de aardappels gaar, giet ze af en zet ze koel weg. Maak er een puree van.
- Fruit de uien en de knoflook in de olijfolie.
- Het vlees nog eens nabewerken in de keukenmachine en mixen.
- Meng in een grote kom de puree, het vlees, de uienmix, de lenteui, 3 eieren en de honing.
- Meng daardoor het gedroogde broodkruim van 2 boterhammen of een overeenkomende hoeveelheid panko.
- Breng op smaak met ietsje zout en flink veel vers gemalen zwarte peper.
- Maak van het ontstane mengsel ronde iets afgeplatte bollen (doorsnee ongeveer 7 cm en ongeveer 5 cm hoog). Er zouden er 8 gemaakt moeten kunnen worden.
- Leg ze op een schaal, dek af en zet 1 uur in de freezer.
- De knishes dan door het ei halen en bedekken met broodkruim of Panko.
- Leg weer terug op de schaal en zet 20 minuten in de koelkast..
- Frituur ze gedurende 5 a 6 minten mooi goudkleurig in de rijstolie op 180 graden Celsius.
- Laat uitlekken.
- Eet smakelijk.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er thee bij of bier of een droge rode wijn
									 
                    




 
					