KookJij

Aardappel Knishes

Een Knish is een recept uit de Joodse keuken van mid- en oost-Europa. Het recept is door de eeuwen heen meegenomen naar de USA (New York) en Israel. Het is eigenlijk vulling van aardappel-gehakt-ui in een deegjasje
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Israël
Keuken: Joodse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel Knishes te bereiden

  1. Kook de aardappels gaar, giet ze af en zet ze koel weg. Maak er een puree  van.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olijfolie.
  3. Het vlees nog eens nabewerken in de keukenmachine en mixen.
  4. Meng in een grote kom de puree, het vlees, de uienmix, de lenteui, 3 eieren en de honing.
  5. Meng daardoor het gedroogde broodkruim van 2 boterhammen of een overeenkomende hoeveelheid panko.
  6. Breng op smaak met ietsje zout en flink veel vers gemalen zwarte peper.
  7. Maak van het ontstane mengsel ronde iets afgeplatte bollen (doorsnee ongeveer 7 cm en ongeveer 5 cm hoog). Er zouden er 8 gemaakt moeten kunnen worden.
  8. Leg ze op een schaal, dek af en zet 1 uur in de freezer.
  9. De knishes dan door het ei halen en bedekken met broodkruim of Panko.
  10. Leg weer terug op de schaal en zet 20 minuten in de koelkast..
  11. Frituur ze gedurende 5 a 6 minten mooi goudkleurig in de rijstolie op 180 graden Celsius.
  12. Laat uitlekken.
  13. Eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er thee bij of bier of een droge rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst