KookJij

Aardappel-broccolitaart

Een heerlijk aardappel-broccolitaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-broccolitaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 180C.Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout in ca.8 min.net gaar.Verdeel de broccoli in kleine roosjes.Schil de stronken van de broccoli en snijd ze in kleine stukjes.Doe de broccoli de laatste 3 min.in de pan bij de aardappels.Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.Schep dit als dit goed is uitgelekt in een ingevette springvorm (24 cm.)Bak de spekreepjes in een droge koekepan goudbruin en krokant.Voeg de ui met de olijfolie toe en bak dit nog 2-3 min.tot de ui begint te verkleuren.Haal de pan van het vuur.Klop de eieren los en voeg de slagroom (ongeklopt),het spek-uimengsel,helft van de kaas,peper en zout naar smaak toe.Schenk dit over de aardappelbroccolimengsel en strooi de rest van de kaas erover.Bak de taart 30-40 min.in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Of de vorm bekleden met bladerdeeg.
Mariella

Mariella zegt:
Tip bij lekkende springvormen.
Gewoon bekleden met bakpapier. Blijft hij ook niet aan de vorm plakken.
Jeroen

Jeroen zegt:
Ik ga hem vanavond maken voor mijn vriendin (verrassing als ze thuiskomt!). Ik kan helemaal niet koken dus hoop maar dat hij gaat lukken...
Skilder

Skilder zegt:
Bij dit recept wil het mengsel gaan lekken door de springvorm, tijdens het bakken.Voeg 150 gr. bloem (of vloeibloem is helaas verkrijgbaar in Belgie)toe. Doe olie in de springvorm en strooi hierover paneermeel. op één na ondersterichel in de oven en het lekt niet.
Kiwi

Kiwi zegt:
Ik heb dit recept zojuist gemaakt, maar helaas loopt het hele mengsel onder uit de springvorm (ei.slagroom...) Balen! Ik wist niet dat hij niet goed sloot. Toch gaan we het vanavond opeten en volgende keer zullen we het in een ovenschaal doen(als het tenminste lekker is :P).
Joanne

Joanne zegt:
Heb dit recept vanavond gemaakt, en weet wel dat dit zeker vaker gemaakt gaat worden:D:D:D
Yvonne

Yvonne zegt:
Ik heb deze hartige taart gisteren gemaakt en hij was erg lekker! Hij was niet te nat en niet te droog, maar wel mooi stevig. Dit recept blijft erin hoor!
Anoniem

Anoniem zegt:
Ik heb deze gemaakt dan vegitarisch met tofu gekruid en iedereen was er verrukt over,compliment lambert
Janita

Janita zegt:
deze lijkt me echt lekker!