KookJij

Zwarte kip

Een heerlijk zwarte kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwarte kip te bereiden

Snijd de kip vleugels doormidden.

Snipper de Ui en de pers de knoflook fijn

Meng in een grote kom de suiker, ketjap, tamarinde, sambal en de ui en knoflook.

Vervolgens doe je kipvleugels met saté kruiden en olijfolie in smeren ± 15 minuten in laten trekken en vervolgens in deze marinade en laat dit minimaal 2 uur staan.

Haal de kipvleugels uit de marinade en bak deze rondom bruin, vervolgens voeg je de overgebleven marinade erbij in de pan en laat de kip gaar stoven.
Mocht de saus te dun blijven bind deze dan met groente saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Als satekruiden gebruik ik een zakje van Conimex:"marinade voor sate".Zal mijn recept van zwarte kip op de site zetten.
J. van Boxtel

J. van Boxtel zegt:
Beste Henk, De satekruiden zijn deze verkrijgbaar bij een toko?
Groet,
J. van Boxtel
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Lekker recept! Het lijkt op zwart-zuur van kip,die in Indonesia doort indische mensen in deze tijd van het jaar altijd wordt gegeten.Het is net zo'n traditie als oliebollen tijdens de jaarwisseling.
Het "zwart" v.d.zwart-zuur komt doordat het gerecht in het bloed v.d. kip wordt gekookt,maar dat is niet aan te raden,hoor.
Ik maak het zonder dat bloed en het is een lekker gerecht.Zal het z.s.m. op de site zetten. ;):p