Recept
« Terug naar recepten
					
						Zuurkool bitterballetjes
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zuurkool bitterballetjes
Een heerlijk zuurkool bitterballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Festival der Limburgse gerechten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zuurkool bitterballetjes te bereiden
De ui en de knoflook lichtbruin fruiten.
Ham en cornedbeef toevoegen en alles goed mengen.
Bloem erover strooien en het geheel bruin bakken.
1 ei, zuurkookl, worchestershiresaus, peterselie en bouillon mengen en op matig vuur roerend dik laten worden.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Dit mengen met het vleesmengsel en af laten koelen.
Van het zuurkoolvleesmengsel bolletjes draaien ter grootte van een walnoot.
De overige eieren loskloppen.
Om te paneren een schaaltje met bloem, een schaaltje met de 2 geklopte eieren en een schaaltje met het paneermeel klaarzetten.
De bolletjes hierin beurtelings wentelen.
In frituurvet van 175 graden C. de balletjes mooi bruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken en warm serveren.
									Ham en cornedbeef toevoegen en alles goed mengen.
Bloem erover strooien en het geheel bruin bakken.
1 ei, zuurkookl, worchestershiresaus, peterselie en bouillon mengen en op matig vuur roerend dik laten worden.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Dit mengen met het vleesmengsel en af laten koelen.
Van het zuurkoolvleesmengsel bolletjes draaien ter grootte van een walnoot.
De overige eieren loskloppen.
Om te paneren een schaaltje met bloem, een schaaltje met de 2 geklopte eieren en een schaaltje met het paneermeel klaarzetten.
De bolletjes hierin beurtelings wentelen.
In frituurvet van 175 graden C. de balletjes mooi bruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken en warm serveren.
                    