KookJij

Zoete aardappelsoep met gebakken maïs

Een heerlijk zoete aardappelsoep met gebakken maïs recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete aardappelsoep met gebakken maïs te bereiden

Rooster de paprika’s in de oven of op het gasfornuis tot ze zwart geblakerd zijn. Doe ze in een kom, dek af met plastic folie en laat ze 5 min. stomen. Verwijder de zwarte vellen en snijd ze in stukjes.



Was de prei en snijd alleen het witte en lichtgroene deel in ringen. Verhit de boter en fruit hierin de ui, knoflook en prei ca. 5 min. aan. Voeg de kurkuma, de laurierblaadjes, stukjes paprika en zoete aardappelblokjes toe. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de soep 25 min. zachtjes door, tot de aardappelen gaar zijn.

Verwijder de laurierbladeren en pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.



Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de maïskorrels bruin. Roer de zoete chilisaus erdoor en laat 2 min. pruttelen.


Verdeel de soep over 4 kommen en garneer deze met de gebakken maïskorrels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst