Recept
« Terug naar recepten
Zeewolffilet met serranoham en wittewijnmosterdsaus uit de oven
PT25M
Zeewolffilet met serranoham en wittewijnmosterdsaus uit de oven
Zeewolf is een lekkere stevige vis. Meestal bak ik de vis. Deze keer lekkere gekruid met een plakje serranoham en een wittewijn-mosterdsaus in de oven. Het was een succes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeewolffilet met serranoham en wittewijnmosterdsaus uit de oven te bereiden
- SAUS: Smelt de boter in een pannetje. Bak hierin onder voortdurend roeren het sjalotje glazig.
- Voeg de wijn toe en laat deze op inkoken tot je nog plm. 1 eetlepel vocht overhoudt.
- Voeg de room toe. Kook de room in tot deze dikker wordt. Roer de mosterd door de saus en maak op smaak met peper en zout.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Vis kruiden met peper en zout. Inwrijven met wat bloem. Rol een plakje serranoham om de vis.
- Giet de saus in de ovenschaal. Leg de vis (gerold in de ham) in de saus. Leg wat klontjes boter op de vis.
- Bak de vis plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven (is afhankelijk van
de dikte van de filet.) Even met een sateprikker proberen of de vis gaar is.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen en groenten naar eigen smaak