KookJij

Zeebaars uit de Oven

Een hele vis aan één stuk bereiden, gebeurt niet zo vaak, terwijl het eigenlijk vrij gemakkelijk is te doen. Het recept is voor zeebaars, maar kan ook best worden gemaakt met een "rode snapper".
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaars uit de Oven te bereiden

  1. De vis moet van binnen schoon zijn, geschubd en van vinnen ontdaan zijn.
  2. Dan de vis aan beide zijden tot op de graat 3 x insnijden.
  3. Doe de peterselie, 65 gram sjalot, knoflook, thijm, zeste en sambal in de keukenmachine en draai dat gedurende 15 - 20 tellen fijn. Voeg dan de 180 cc olijfolie toe en draai tot eem homogene massa.
  4. Doe de aardappeltjes, de 200 gram uien in stukken gesneden, 2 eetlepels van de peterselie-dip en 5 cc zeezout in een grote kom.
  5. Smeer de vis ruim in met de peterselie-dip (in- en uitwendig).
  6. Bekleed het bakblik met het bakpapier en kwast dat luchtigjes in. Leg de vis daarop en drapeer de aardappel-mix daar rond om heen.
  7. Zet geheel in de oven en laat 30 minuten daar met rust (eventueel iets langer als de aardappels nog te hard zijn.)
  8. Verdeel vis en aardappel preu over 4 borden en druppel daaroven nog wat peterselie-dip.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schenk hierbij een droge witte wijn die op hout heeft gelegen. Zelf prefereer ik Riesling (Spätlese of Kabinett Trocken)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst