Recept
« Terug naar recepten
					
						Zalm uit de Soja Saus met Gember en Hete Sesam Olie
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zalm uit de Soja Saus met Gember en Hete Sesam Olie
Een licht en puur voorgerechtje, dat snel in elkaar is gezet
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hapjes - Sushi
- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Japan
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zalm uit de Soja Saus met Gember en Hete Sesam Olie te bereiden
- Snij van de zalm 12 plakjes - ongeveer gelijk van grootte.
- Marineer de plakjes zalm gedurende 1 - 1 1/2 minuut in de zoutarme soja saus.
- Meng de ketjap en het limoensap met elkaar.
- Haal de plakjes zalm uit de soja saus en laat ze uitlekken en verdeel ze over de bordjes.
- Verdeel de geraspte gember en de gesnipperde bieslook over de 12 plakjes zalm
- Verhit vlak voor het opdienen de beide spijsolien tot bloedheet en druppel die dan over de zalmplakjes.
- Druppel aan tafel de ketjap-limoen over de plakjes zalm en bestrooi met sesamzaad.
- Garneer met versnipperde blaadjes koriander of rode basilicum.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge witte wijn of een Rosé uit de Provence
									 
                    


 
					