KookJij

Wortelsoep met linzen op z'n Indiaas

Een klassieke wortelsoep wordt nog lekkerder als je er iets extra's aan toevoegt, zoals pittige Indiase specerijen en rode linzen. Zonder veel extra moeite krijg je dan ineens een voedzame, vegetarische, heel kruidige comfortsoep. Lekker met warm naanbrood.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelsoep met linzen op z'n Indiaas te bereiden

  1. Maak eerst de kippenbouillon. Breng het water in een grote pot aan de kook op een matig vuur. Snijd de selder, de uien, de wortelen, de uien en de prei grof en doe ze in de pot. Plet de look en voeg toe, samen met de andere ingrediënten. Wil je kippenbouillon, voeg dan de kip toe. Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een matig vuur. Giet de bouillon door een zeef. De uitgekookte groenten en kruiden mogen weg, met de kip maak je kipsalade, vol-au-vent ... Is de bouillon te flets, laat nog een uur zachtjes inkoken. 

    Pel de uien en snijd ze in grote stukken.

    Verwarm een scheutje olijfolie in een grote soepketel en stoof de uien aan.

    Pel de look, snijd in stukken en laat meestoven met de uien.

    Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grote stukken en voeg toe. Zet het vuur wat zachter en laat rustig verder stoven.

    Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken. Zet het vuur weer hoger en voeg de wortelen toe. Strooi er de linzen bij.

    Schil de gember en snijd hem in stukken.

    Doe hem bij de rest van de groenten en roer om.

    Kruid de groenten met de kurkuma, het komijnpoeder, de garam masala, de chilivlokken, de tandooripasta, de laurier en de tijm. Meng de specerijen goed onder de groenten en laat nog even samen stoven.

    Giet er de warme bouillon bij en breng aan de kook. Zet het vuur dan weer lager en laat de soep 30 tot 35 minuten sudderen.

    Vis er de laurier en de tijm uit. Mix de soep glad.

    Proef en voeg eventueel nog een snuifje zout toe.

    Vind je de soep nog te zacht, voeg dan extra chilipoeder of chilivlokken toe.

    Schep de soep in grote kommen en giet er een scheutje kokosroom bij.

    Strooi er wat blaadjes koriander over.

    Eet met naanbrood of pitabrood, dat je één à twee minuten opwarmt in de oven.

    Tip:
    Ben je niet zo dol op kokosroom, neem dan zure room.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst