KookJij

Wortelsoep met garam masala

Een heerlijk wortelsoep met garam masala recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: J.A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelsoep met garam masala te bereiden

1).Verhit in een grote pan met dikke bodem de rijstolie en fruit daarin aan de ui met de appelsnippers en de garam masala. Als ui zacht is geworden de knoflook er bij en nog even laten doorsudderen.
2).Dan gaan de wortels erbij en we roeren een minuut flink in de pan om de uien van alle kanten aan te zetten en aanbranden te voorkomen.
3).Dan gaat de bouillon er bij. We brengen het geheel snel aan de kook, zetten het vuur lager, de deksel op de pan en laten het geheel 30 minuten zachtjes sudderen (ietsje langer wanneer de wortelen nog niet geheel gaar zijn).
4).Wanneer de wortelen gaar zijn en zacht brengen we de inhoud over (in gedeeltes) naar een blender en pureren de soep tot een gladde homogene massa.
5).De soep gaat weer terug naar de pan om door en door te worden verwarmd en kan dan worden opgeschept.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:
In een voorverwarmd bord met een opgehoopte lepel sourcream en daarna bestrooid met bieslook en of korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst